IMF’den Flaş Kripto Para Açıklaması: Değişime Ayak Uydurulmalı

Bitcoin uzun vakittir ülkelerin yetkili üniteleri tarafından gözardı ediliyor, büyük bir sessizlikle takip ediliyordu. O denli ki 2017’nin Aralık ayında 20.000 dolar üzere rekor bir seviyeyi görmesi bile bu sessizliği bozamamıştı.

Bu sessizlik Facebook’un kripto parası Libra’sını duyurmasının akabinde bozuldu. ABD Başkanı’ndan ABD Hazine Bakanı’na, Fed Başkanı’ndan Almanya Maliye Bakanı’na, İngiltere Kraliyet Hazine Başkanı’ndan diğer ülkelerin düzenleyici kurumlara kadar birçok değerli yerlerden sesler yükselmeye başladı.

2.3 milyar kullanıcısı bulunan Facebook (NASDAQ:FB), kullanıcılarına bankasız ve aracısız anlık para transferine müsaade veren Libra’sı ile güçlü bir tepkiye neden oldu.

Birçok ülkenin yetkili ismi Libra’ya tasayla yaklaşsa da onu kabul etmeye hazır olduğu istikametinde beyanlarda bulundu, fakat Libra’nın ülkesi ABD’den “ulusal güvenlik için bir tehdit” olduğu açıklaması geldi. Bu sert açıklamanın akabinde Libra üzere Bitcoin ve öteki kripto para ünitelerinin de gayeye oturtuldu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) de bu tartışmalara ortak oldu ve Libra ve Bitcoin’e ait optimist bir açıklama yaparak herkesi şaşırttı. IMF’nin açıklamasından satırbaşları:

IMF, yaptığı açıklamayla açıkça Bitcoin ile başlayan değişimin bankacılık sanayisi tarafından da takip edilmesinin gerektiğine ve bu hususta somut adımlar atılması gerektiğini belirterek kripto paraların bilinen yüksek fiyat oynaklığına dikkat çekiyor. ABD Hazine Bakanı’nın açıklamasına kıyasla IMF’nin yaptığı açıklamanın daha ölçülü olması ise epey kıymetli bir ayrıntı.

Haber İçeriği: IMF’den Flaş Kripto Para Açıklaması: Değişime Ayak Uydurulmalı

Başa dön tuşu