İran’dan Bitcoin Yasağı

CNN Türk’te çıkan haberlere nazaran, İran hükümeti ülkede kripto para alım satım süreçlerini yasaklama kararı aldı.

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tesnim’e konuşan İran Merkez Bankası Lider Yardımcısı Nasır Hakimi, Kara Parayla Uğraş Yüksek Konseyi’nin kararıyla Bitcoin ile yapılan süreçlerin yasaklandığını belirtti.

Kripto para kullanıcılarını bu varlıklara yatırım yapmanın riskleri konusunda uyaran Hakimi, şöyle konuştu:

“İran’da Bitcoin alım ve satımı yasaktır. Bitcoin’in fiyat dalgalanması çok yüksek olduğu için yasal riskler barındırıyor. Bu yüzden vatandaşların bu oyuna girmemesini tavsiye ediyorum.”

Hakimi, Bitcoin üretiminin ise şimdi yasaklanmadığını kelamlarına ekledi.

Öte yandan Mal ve Döviz Kaçakçılığıyla Gayret Kurumu Lideri Ali Mueyyidi, başşehir Tahran’da basına yaptığı açıklamada, Bitcoin ile ilgili her türlü sürecin yasaklandığı ve yasağa uymayanların önemli sonuçlarla karşılaşacağı ikazında bulundu.

ABD yaptırımları nedeniyle milletlerarası ticaret konusunda meseleler yaşayan İran’da yükselen Bitcoin fiyatlarıyla birlikte kripto para ünitesiyle yapılan süreçler sürat kazanmıştı.

Kripto para ünitesi Bitcoin sisteminde yapılan bütün süreçler kripto para ünitesine bağlı bütün bilgisayarlarda kayıt ediliyor. Sistemde elektrik üretimine neden olan temel etmen ise madenci olarak isimlendirilen ve bitcoin üreten şahıslar oluyor. Madenciler çok fazla sayıda gelişmiş bilgisayar ile bu süreçleri yapmak zorunda oldukları için ağır elektrik tüketimine neden oluyor. İran’da devletin elektrik tüketimini sübvanse ettiği fabrikalar, tarım yerleri, kamu kurumları ve okullar kaçak Bitcoin madenciliğinin merkezleri haline gelmişti.

İran’dan Bitcoin Yasağı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu