Karikatür: Trump ve Mnuchin Bitcoin’in İpini Çekmek İçin Takım Oldu

Jesse Cohen

Investing.com – Düzenleyicilerin kripto para büyümesini kısıtlayacağına dair telaşlar hissiyata baskı yapmaya devam ederken, Bitcoin fiyatları Perşembe günü toparlandı lakin yeniden de 10.000 dolar altında kaldı.

Bitcoin gün boyunca %4 civarı artışla 9.743,5 dolardan süreç gördü.

Bu toparlanmadan evvel, Facebook’un Libra para projesi üzerine zedeleyici Kongre sözü ile ABD Lideri Donald Trump ve Hazine Bakanı Steve Mnuchin’in negatif değerlendirmeleri birleşerek düşüşe katkı sağladığından, geçtiğimiz hafta ağır satışlar yaşadı.

10 Temmuz’dan bu yana Bitcoin fiyatı %31 düşüş yaşayarak, 13.200 dolar olan yüksek düzeylerde 9.090 dolara geriledi.

Çarşamba günü ABD’nin pek çok kanun koyucusu, düzenleyicilerin toplumsal medya şirketinin kripto parasına ait kaygıları kıymetlendirme fırsatı olana kadar, Facebook’a (NASDAQ:FB) Libra parasını geliştirmeyi durdurması davetinde bulundu.

Senatör Sherrod Brown toplumsal medya devinin blockchain lideri David Marcus’a, “bir kibrit kutusunu eline alan bir çocuk üzere, Facebook konutu tekraren yaktı ve her kundaklamayı öğrenme tecrübesi olarak nitelendirdi,” dedi.

Bakan Mnuchin bu hafta Libra’nın teröristler, para aklayıcılar ve öbür hatalılar tarafından istismar edilebileceği ihtarında bulunarak, bu hissiyatı tekrar etti.

Başkan Trump da bu ayın başlarında Twitter aracılığı ile bu paraların “seveni” olmadığını ve onların “gerçek para” olmadığını söyleyerek, Bitcoin ve öteki kripto paralar üzerine tasalarını dillendirdi.

Trump ayrıyeten sonraki tweetlerinde bunun pek “statüsü yahut güvenilirliği” olmayacağını söyleyip, ABD düzenleyicilerinin toplumsal medya devini düzenlemeye tabi tutacağını sav ederek, Libra’yı eleştirdi.

Investing.com’un başka karikatürlerine ulaşmak için, ziyaret edin: https://tr.investing.com/analysis/comics

— Bu haberde Reuters’ın katkısı bulunmaktadır.

Başa dön tuşu