Kulis Bilgisi: Memur Ve Emeklinin Temmuz Zammı Ne Kadar Olacak?

Bazı Branşlarda Teşvik Ödemeleri Artacak!

Bazı Branşlarda Teşvik Ödemeleri Artacak!

Şubat ayı enflasyon verileri temel alınarak yapılan değerlendirmeye göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memurların maaşlarında önemli bir artış öngörülüyor. Hazine ve Maliye Bakanı, seçim öncesi yükselen emekli maaşlarına ilişkin beklentilere dair önemli açıklamalarda bulunarak, “Bütçede emekliler ve çalışanlar için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bu çabamıza devam edeceğiz. Ülkenin imkanları arttıkça, bu kaynakları adil bir şekilde değerlendireceğiz.” dedi.

2024 yılının ikinci yarısında beklenen yüzde 10’luk toplu sözleşme zammına ek olarak, Şubat ayındaki yüzde 4,53’lük enflasyon oranıyla birlikte memur maaşlarına ve SSK-Bağ-Kur emeklilerinin zamlarına güvence sağlandı. Bu durum, Temmuz ayında memur ve emeklilerin daha yüksek maaş alacakları anlamına geliyor. Yüzde 11,53’lük bir artışın yanı sıra enflasyon farkına bağlı ekstra bir zam da bu kapsamda yer alacak.

Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları, hükümetin memur ve emeklilere yönelik ekonomik destek sözünü bir kez daha vurgulayarak, belirlenen zam oranları ve planlanan maaş artışlarının, hükümetin ekonomik zorluklarla mücadelede memur ve emeklilerin yanında durduğunun bir göstergesi.

Editör: Serap
Başa dön tuşu