Memur Ve Emekli Zam Rakamları Ortaya Çıktı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Şubat ayında aylık bazda enflasyon yüzde 4,53 artarken, yıllık bazda ise yüzde 67,07 artış gösterdi. Yıllık enflasyonda 15 ayın zirvesi kaydedildi. Bu rakamların ardından memur ve emekli zammı için beklenen rakamlar da netlik kazandı.

2024 yılının ikinci yarısı için memur ve memur emeklileri için yüzde 10 toplu sözleşme zammı belirlendi. Yani, Ocak-Haziran (Haziran dahil) döneminde enflasyon yüzde 10’un altında kalırsa, memurlar enflasyon farkı almayacaklardı. Ancak, açıklanan yüzde 4,53’lük enflasyon rakamı, memur ve memur emeklilerinin yüzde 10’luk zammını ikinci aydan itibaren garantilediğini gösteriyor.

Enflasyonun, SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşları üzerinde kritik bir rol oynamasıyla birlikte, milyonlarca kişi Temmuz zammı için hesaplamalara şimdiden başladı. Şubat ayındaki yüzde 4,53’lük enflasyon rakamı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine şimdiden yüzde 11,53’lük bir zam olarak yansıdı.

Bakan Şimşek’ten Açıklama

Motorine Bu Geceden İtibaren İndirim Yolda!

Motorine Bu Geceden İtibaren İndirim Yolda!

Hazine ve Maliye Bakanı, seçim öncesi artan emekli maaşlarına ek zam beklentilerini değerlendirdi. Yaptığı açıklamada, “Bütçede tüm imkanlarımızı emekliler ve çalışanlar için seferber ettik. Bunu etmeye de devam edeceğiz. Ülkenin imkanları arttıkça bunları adil olarak değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Serap
Başa dön tuşu