Neden Kripto Para Yasalarında ABD’ye Bağlıyız?

Kripto para maddeleri konusunda ve ulusal güvenlik konusunda neden ABD’ni ”borusu ötüyor?” Neden öbür ülkeler kripto para yasası çıkaramıyor ve neden ABD dışında hiçbir ülke bugüne kadar kripto para maddeleri ile gündeme gelmedi. Malta neden kripto para maddelerini uygulatamıyor? Hepsi birer soru fakat hepsinin ortak bir nedeni ve cevabı var. Dünyadaki ABD ulusal güvenliği denetim eden, para ünitelerinin kıymetini yöneten, savaşlar üretip, savaşları sonlandıran güçlü bir ülke. Evet bunu ABD vatandaşları dışında bizlerin kabul etmesi ne kadar sıkıntı olsada gerçekleri değiştiremeyiz. Ekonomik olarak bugün ABD’ye yakın hiçbir ülke yok. Çin iktisadı ne kadar yükselişte olsada nüfus kelam konusu olunca ABD’ye yaklaşamıyor.

Kripto para üniteleri ile ilgili yeni kanunları çıkarıp bunları öteki müttefiki olmasa bile bağımsız ülkelere uygulatabilecek olan ülke ABD. Bunun nedeni hem ulusal güvenliği denetim altında tutması ve yüzyıllardır emniyetli para ünitesi olan ABD Doları’nın gücünden kaynaklanıyor.

United States ismi geçen her yerde kanunların hakikat olduğuna ve emniyetli olduğuna inanılıyor. En kolayında ABD, İran ile nükleer muahedeyi sonlandırdı fakat yeni bir mutabakat durumunda yalnızca kendisi ile müzakere edildiğinde ulusal güvenlik için bunun yanlışsız sonuç vereceğini düşünmekte. Kripto para ve Blockchain maddelerini çıkarıp bunları uygulatabilecek olmasının ardında olan güçte buradan geliyor.

ABD’nin aldığı kararlar anında öteki ülkeler tarafından takip ediliyor. Gerek ulusal güvenliği denetim eden devasa askeri gücü, gerek ise ulusal para ünitelerini denetim altında tutuyor ve elinde dünyanın en güçlü sarsılmaz para olan ABD Doları olmasından tüm dünyaya hükmedebiliyor olması yatıyor.

*Bu içeriğin bir kısmı yabancı kaynaklardan çeviri olarak alınmıştır. İçerikte birtakım çeviri sözleri değiştirilmiş olup, ABD’nin askeri, ekonomik ve lobicilik gücü içeriğe dahil edilmemektedir.

Haberin devamı: Neden Kripto Para Yasalarında ABD’ye Bağlıyız? birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu