Altın Piyasasında Uzman İslam Memiş: ‘Muhteşem Fırsatı Kaçırmayın!

Altın, Orta Doğu’da yaşanan İsrail-Filistin çatışmaları ve ABD’deki enflasyon krizi gibi küresel olaylardan etkileniyor. Ons altın, 1877 doları aşarak yeni bir rekor kırdı ve bu yükseliş, gram altın ve çeyrek altın fiyatlarında da artışa neden oldu. Gram altın 1725 TL’ye kadar yükselirken, çeyrek altın ise 2 bin 838 TL’ye kadar çıktı.

Uzman İslam Memiş, son dakika uyarılarında bulunarak altın fiyatları hakkında önemli bilgiler paylaştı. İslam Memiş’e göre, altın fiyatları önümüzdeki dönemde de yükselmeye devam edebilir. Altının güvenli liman olarak görülmesi ve küresel ekonomik belirsizlikler, bu yükselişte etkili faktörlerden sadece birkaçı.

Altın yatırımı yapmayı düşünenler ve mevcut yatırımlarını değerlendirmek isteyenler için İslam Memiş’in açıklamaları, önemli bir yol gösterici olabilir. Altın fiyatlarını yakından takip etmek ve güncel gelişmelere karşı dikkatli olmak, yatırımcıların en iyi kararları vermelerine yardımcı olacaktır.

Gram altın rekor seviyeleri görecek!

Mehmet Şimşek 2024’te Vergi Zammı Olmayacağını Gazeteciye Açıkladı!

Mehmet Şimşek 2024’te Vergi Zammı Olmayacağını Gazeteciye Açıkladı!

Neden faizleri merkez bankaları artırıyor. Enflasyonu düşürmek için. Enflasyon düşüyor mu? Hayır. O zaman ne oluyor? Düşürmeyecekler ki, düşmeyecek. Öyle zannet diye. Senin sattığın altını, gümüşü kim alacak. Onlar alacak. Kasım ayında merkez bankalarının altın stoklarındaki miktarı hep beraber göreceğiz.

Elinde altın ve gümüş bulunduranlar varlıklarına sahip çıkmalı. Üstüne ilave yapabiliyorsanız ilave yaparak süreci devam ettirmek çok mantıklı bir kara olacaktır. Bir anda fişi çekecekler ve hiç beklemediğiniz bir dünya piyasasına uyanacaksınız, ifadelerini kullandı.

Dolar yükselir mi? Altın fiyatları ne olur?

İslam Memiş, piyasasının son durumla alakalı şunları söyledi:

Dolar TL kurunda yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Hedef 28 lira seviyesi. Şu anda 27.50’de. Yıl sonunda 29.70’i bekliyorum. 2024 yılında 45 liraya kadar bu yükselişler devam edecek. Doları bir yatırım aracı olarak görmüyoruz ve düşünmüyoruz. Euro/dolar paritesi malum, teknik olarak öngördüğüm 1.0650’nin aşağısı da test edildi. Cılız bir hareket var ama tam kapsayıcı değil. Manipülasyon piyasası, baskılanma iki hafta daha devam edecek. 1.07’nin altındaki her rakam da Euro’ya geçiş için muhteşem fırsatlar. 1 milyon dolarım olsa, parite ile Euro’ya takas yaparak pozisyonumu alırdım. Elimde TL var, altın-gümüş sevmiyorum, borsaya girmiyorum diyenlere de diyorum ki o zaman euro ucuz kalıyor.’’ İfadelerini kullandı.

Dolar ve Altınla ilgili son gelişmeler merkez bankasının ve küresel çaptaki olayların gelişmesine bağlı olacağa benziyor. Yatırımlarınızı emin adımlarla yapabilmek için uzmanların görüşlerini dikkate almanız her zaman için önemli bir kriter.

Başa dön tuşu