Otokoç Metazone alanı üzerinde erişilebilir ve sürdürülebilir bir deneyim merkezini hayata geçirdi

Türkiye’nin başkan mobilite şirketi Otokoç Otomotiv, Metaverse’te oluşturduğu Otokoç Metazone alanı üzerinde erişilebilir ve sürdürülebilir bir tecrübe merkezini hayata geçirdi

Otokoç Otomotiv, sürdürülebilir Web 3.0 stratejisi ve vizyonu ile bu yeni dünyada birçok birincisi barındıran projesi Otokoç Metazone’u, Decentraland -111,10 koordinatlarında yayına aldı. Decentraland’de 7 parsel kullanımıyla Türkiye’de de en büyük alana sahip olması dikkat çekiyor. Otokoç Otomotiv, Web 3.0 irtibatını devam ettireceği, alana özel kampanyalar düzenleyeceği, şirket içi etkinliklere mesken sahipliği yapacağı, farklı markalarla iş birliği yapılabilen, sanat ve iş dünyası ile entegre olabilen Otokoç Metazone’u oluşturdu. Bu tecrübe merkezinin yer aldığı alanın tamamında, 7 parselin 4 parselinde ana yapı, 2 parselinde iki başka silindir bina ve 1 parselinde billboard yer alan park alanı bulunuyor.

OTOKOÇ METAZONE

Otokoç Metazone’da ana yapıyı oluşturan her katta farklı bir tema ziyaretçileri karşılıyor. Giriş katında, şirketin 9 ülkede faaliyet göstermesine ithafen 9 lisanda “Merhaba” ile karşılayan ve tüm Otokoç Otomotiv markalarının yer aldığı Otokoç World Zone yer alıyor. Birinci katta 2. el araç satışı ile ilgili yalnızca Metaverse’e özel kampanyaların kurgulanacağı Otokoç Showroom Zone, ikinci katta marka iş birlikleri, sponsorluklar ve toplumsal sorumluluk projelerinin yer aldığı Otokoç Co-Creation Zone yer alıyor. Otokoç Metazone’un teras katında ise toplumsal etkileşim ve tecrübe için tasarlanmış Otokoç Social Zone bulunuyor. İkinci binada Otokoç Agile Zone ve üçüncü binada ise Otokoç Arka Zone yer alıyor. Son parselde ise dijital billboard ve Otokoç Metapark park alanı ziyaretçileri karşılıyor.

Web 3.0 Vizyonumuzun ve uzun müddetli bir çalışmanın ürünü

Açıklamada bahse ait görüşlerine yer verilen Otokoç Otomotiv Pazarlama Müdürü Esra Arslanbaş Kaynak, “Günümüz dünyasında tecrübenin söz manasından öteye geçtiği noktadayız, hayatın her alanında farklı bir tecrübe, hatta oyunlaştırma kelam konusu. Markalarımızla da gerçek manada sürdürülebilir tecrübe paralelindeki gelişmelere, uzun mühlet, öncü olarak nasıl entegre oluruz ideolojisiyle baktık ve nihayetinde dünyada da birçok alanda muadili olmayan ve Web 3.0 vizyonumuzun bir eseri olan bu çalışmaya imza attık. Metaverse’te yer alma ve NFT üretmenin ötesinde, her manada gerçek topluluklar ve yararlar ekseninde çalıştığımız işlerin başlangıcında olmanın memnunluğunu yaşıyoruz.”

Cumhuriyetimizin 100. yılı ve Otokoç Otomotiv’in 95. yılında Metaverse

Kaynak şöyle devam ediyor, “Otokoç Otomotiv olarak Web 3.0’daki gelişmeleri yakından takip ediyor ve oluşturduğumuz Otokoç Metazone tecrübe merkezi ile geleceği bugünden kurgulamanın ve öncü olmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Otokoç Metazone’da 11 markamız ve fütüristik yaklaşımımız ile kullanıcılara en yeterli tecrübesi yaşatmak için yola çıktık. Bilgi, avantaj, cümbüş, toplumsal etkileşim, sanat, agile çalışma, park, reklam alanı üzere birçok farklı temayı bir ortaya getirdik. Maksadımız ziyaretçilerin tekrar gelebileceği, keyif alacağı ve fizikî dünyamız dışında da kendini söz edebileceği bir yer yaratmaktı. Bugün geldiğimiz noktada Otokoç Metazone’un buna hizmet edeceğine gönülden inanıyoruz. Web 3.0 ile ilgili çalışmalarımız ve yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek. Otokoç Metazone’un kapsayıcı içeriği ile hem Cumhuriyetimizin 100. Yılı hem de Otokoç Otomotiv’in 95. Yılı olan vakit diliminde hayata geçmesinden dolayı başka bir memnunluk yaşıyoruz. Buna özel NFT çalışması da gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Otokoç Otomotiv, NFT, Metaverse ve DAO (Merkeziyetsiz Otonom Tertip / Decentralized Autonomous Organization) üzerinde projeler üretmek üzere başladığı Web 3.0 seyahatinde, birinci olarak 2022 yılında dev Fenerbahçe forması ile Avis’in Fenerbahçe sponsorluğuna istinaden kulübün yeni dönemini kutlamıştı.

Sanatsal ve toplumsal iş birlikleri

Otokoç Otomotiv, marka iş birlikleri üzerinden yaratılacak sinerji ile Web 3.0 dünyasının dinamiklerini birlikte keşfetmeyi amaçlıyor. Otokoç Arka Zone’da yer alacak ve yakın vakitte açıklanacak olan sanatsal iş birlikleri ile birlikte Otokoç Social Zone’da Otokoç Metazone’un teras katı, toplumsal etkileşim ve cümbüş odaklı düzenlendi ve Divan Pub formunda tasarlandı. Otokoç Metazone’a gelen kullanıcılar Divan Pub’da keyifli vakit geçirerek birbirleriyle etkileşime girebilecek.

Otokoç Agile Zone

Otokoç Otomotiv’in Agile çalışma prensibiyle hazırlanmış Otokoç Agile Zone’da Otokoç Otomotiv çalışanları agile çalışmayı Metaverse’te deneyimleyebilecek.

Otokoç Arka Zone

Otokoç Arka Zone’da ise iş birliği yapılan markalar, kendi çalışmalarını gerçekleştirip NFT koleksiyonlarını sergileyebilecek.

Web 3.0 Billboard ve Metapark

Otokoç Metazone’da ayrıyeten metaverse reklamları için bir billboard ve park alanı yer alıyor. Bu alanda da markalar, Web 3.0 topluluklarına iletilerini ulaştırabilecek.

Odağına insanı alan ve müşterilerine en kaliteli hizmeti sunabilmek için her alanda kendini yenilemekte ve geliştirmekte Otokoç Otomotiv, bu yaklaşımı doğrultusunda yaptığı Web 3.0 atılımıyla geleceğin dünyasına şimdiden adım atıyor, kullanıcılara ve markalara çok katmanlı bir tecrübe imkanı sunuyor.

-iDeal Haber Merkezi-

Başa dön tuşu