Satoshi, Bitcoin’den Neden Ayrıldı: CIA Teorisi

Kripto para kesiminin başkan kripto para ünitesi olan Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakomoto ile ilgili ortaya atılan bir komplo teorisi, kesimde hakikaten de önemli oranda dikkat çekti.

Başarılı ismin kimliğini ortaya çıkarmak için yapılan çalışmalar şu an için sonuçsuz kalırken, birtakım bireyler ise Satoshi’nin paravan bir isim olduğunu ve Bitcoin’in gerisinde bir kümenin olduğunu söz ediyor.

Tüm bunlar bir yana, son olarak atılan yeni bir komplo teorisine nazaran, Satoshi’nin gizemli bir biçimde ortadan kaybolmasının temel sebebi Amerikan istihbarat teşkilatı CIA.

Bu ortaya atılan teoriye nazaran, Satoshi’nin Bitcoin’de ayrılmasının ana sebebi CIA. Argümanlar, Gavin Andresen isimli CIA yazılım yöneticisinin o periyot Satoshi ile görüştüğü ve başarılı ismi Bitcoin’den ayrılmaya ikna ettiği tarafında.

Andresen daha sonra Bitcoin’de çalışmış ve Satoshi’nin attığı bir mail de, bunu doğrulamıştı. Satoshi o periyot attığı bir mailde, Bitcoin’den ayrıldığını ve projeyi Andresen’e teslim ettiğini söylemişti.

Andresen de daha sonraki süreçte Bitcoin’in geliştirme operasyonlarından ayrıldı. Bu teoriye nazaran ise, Bitcoin’den ani bir kararla ayrılan Satoshi şu an için ABD hükümetinde kimi değerli projelerde vazife alıyor ve çok kritik roller üstleniyor.

Satoshi, Bitcoin’den Neden Ayrıldı: CIA Teorisi yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu