Bitcoin Etkisi: Almanya’nın En Büyük Bankası 20 Bin Kişiyi İşten Çıkartacak

Tarih boyunca, bankacılık sanayisi her vakit çeşitli risklere karşı savunmasız kalsa da bir formda, üç bin yıldan uzun müddettir hayatta kalmayı başardı. Fakat artık, klasik bankacılık sistemi jeopolitik belirsizliklerle birlikte yapay zeka ve Bitcoin de dahil olmak üzere yeni teknolojilerin ortaya çıkması nedeniyle giderek daha fazla tehdit altında. Bu nedenle Deutsche Bank (DE:DBKGn) üzere finans devleri artık iş modellerinde radikal bir dönüşüm için çabalıyor.

Deutsche Bank Teknolojiye Yatırım Yapacak Yeni teknolojilerin ortaya çıkması, mevcut bankacılık ve finansal sistemini çoktan bozmuş olabilir. Kimi bankalar, inovasyona yetişmeye çalışarak hayatta kalmalarını sağlamak için radikal sayılabilecek adımlar atıyor.  Buna en düzgün örnek Almanya’nın en büyük finans kuruluşlarından Deutsche Bank’tan geliyor. Deutsche Bank’a nazaran “dijitalleşme yükseliyor ve ondan kaçış yok. ”

Bu nedenle, 7 Temmuz 2019’da Deutsche Bank CEO’su Christian Sewing kuruluşlarından 150 yıl sonra, bankanın ayakta kalabilmesi için yine inşa edilmesi gerektiğini itiraf etti. Sewing  şunları kaydetti:

Bankalar her vakit kredi riski, likidite riski ve faiz oranı riski üzere tehlikelerle karşı karşıya. Bir bankanın çok fazla tehlikeyle karşı karşıya kalması ve vadesi geldiğinde bu yükümlülükleri yerine getirmek için kâfi paraya sahip olmaması durumunda da sıkıntılar daha da karmaşık bir hal alabilir.

Büyük Ekonomik Tufan Kapıda Mı? Dahası, jeopolitik belirsizlikler de büyük bir finansal krizi tetikleyebilir. Deutsche Bank, ABD-Çin ticaret savaşının hali hazırda finansal piyasadan 5 trilyon ABD dolarını çekilmesine neden olduğunu varsayım ediyor. Tahminen de bankacılık kesimine en büyük tehdit Bitcoin cüzdanınızın artık sizin öz bankanız olduğu gerçeğinden kaynaklanıyor.

Büyük olasılıkla, birçok öbür banka, Deutsche Bank’ın yaptığı üzere, süreçlerini yine yapılandırmaya ve devasa işgücünü azaltmaya başlayacak. Bununla birlikte, öbür finansal yahut bankacılık krizlerinde farklı olarak, bu sefer, Bitcoin ortaya çıkan global ekonomik yavaşlamayı ustalıkla ele alabilir.

Dahası, bankalar olmadan da insanların finansal gereksinimlerini karşılayabildiklerini görmeleri kripto paraların tüm dünyaya tanıtımı açısından hayli pahalı olacak.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

  • Cornell Profesörü Emin Gün Sirer Bitcoin’i Topa Tuttu
  • 9 Vilayette “Sikke” Operasyonu: İşte Detaylar
  • Dikkat: Tanınan Borsa Bu 9 Kripto Para Ünitesini Delist Edeceğini Açıkladı

Bu yazıyı toplumsal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Haberin devamını okumak için: Bitcoin Tesiri: Almanya’nın En Büyük Bankası 20 Bin Kişiyi İşten Çıkartacak

Başa dön tuşu