TL varlıklar S-400 teslimatı sonrası negatif ayrışarak bugün düşüş yaşıyor

Investing.com – Global piyasalarda ABD’den gelen olumlu istihdam ve Çekirdek TÜFE’ye rağmen Fed’in Temmuz’da faiz indirimine gideceği beklentisinin hem komite tutanakları hem de Fed Lideri Powell’ın açıklamaları ile güçlenmesinin akabinde dolar, global piyasalardaki düşüşünü 3. günde de sürdürüyor. ABD Dolar Endeksi 97,0 düzeyi yakınında satıcılı fiyatlanırken majör paraların tamamı, gelişen ülke paralarının da birçok dolar karşısında yükseliş yaşıyor.

Türk Lirası da bu sabahki birinci süreç saatlerinde dolar karşısında 5,67 düzeyinde yatay seyir izlemesinin akabinde S-400’lerin teslimatının yapılması ile düşüşe geçti. Ulusal Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı bugün S-400’lerin Ankara’ya intikalinin başladığını ve sisteme ilişkin modüllerin teslimatlarına önümüzdeki günlerde devam edileceğini, sistem bütünüyle hazır olduktan sonra ilgili makamların belirleyeceği formda kullanımına başlanacağını açıkladı.

ABD ile yaşanan gerginliğinin teslimatların akabinde nasıl şekilleneceğine dair belirsizlikle TL bugün global piyasalardan negatif ayrışarak düşüş yaşıyor. Son saatte USD/TRY 5,7275, EUR/TRY 6,4465 düzeyine yükselirken BIST 100 de 98 bin 700 puana geriledi.

Günün devamında global piyasalarda ABD ÜFE sayıları takip edilecek, yurt içinde ise yetkililerin açıklamalarının fiyatlamalarda tesirli olması bekleniyor.

Başa dön tuşu