Türk Lirası İle Entegreli Stablecoin Geliyor

Türkiye‘nin kripto paralara olan ilgisi tüm dünya tarafından biliniyor. ING Bank’ın ve Statista’nın yaptığı araştırmalara nazaran kripto para kullanımında birinci sıralarda olan Türkiye, birden fazla kripto para borsasının ve projesinin dikkatini çeken bir ülke pozisyonunda.

Gün geçtikçe artan bu oran kripto para pazarı için Türkiye’yi kıymetli bir pozisyona getiriyor. İsrail merkezli ZenGo şirketi yöneticisi olan Ouriel Ohayon bu hususa resmi Twitter hesabı üzerinden değindi. Ohayon, Türkiye nüfusunun yüzde 17’sinin kripto paralar ile ilgilendiğini ve bu oranın her geçen gün arttığını söz etti. Hay bu türlü olunca dünyanın en büyük borsalarından olan Binance ve Huobi üzere borsaların Türkiye için her geçen gün daha fazla yatırım yaptığını açıkladı.

Ouriel Ohayon ayrıyeten yakın vakitte Türk Lirası ile takviyeli bir stablecoin’in piyasaya sürülebileceğini sav etti. Öte yandan Ohayon, yakın gelecekte Türkiye’nin nakitsiz harcama yapan bir toplum olabileceğini de kelamlarına ekledi.

Henüz bu tez bir netlik kazanmasa da yakın vakitte kripto para borsaları ya da kimi şirketler tarafından bu teşebbüs yapılabilir.

Haberin devamı: Türk Lirası İle Entegreli Stablecoin Geliyor birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu