Araç muayene ücretlerine dev zam geliyor!

Yaklaşan yıla dair ekonomik tahminler arasında yer alan iddialara göre, Türkiye’de araç muayenesi ücretlerine büyük bir zam yapılacağına dair belirtiler ortaya çıktı.

ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİNE %60 ZAM YAPILACAK

Dünya gazetesinden Naki Bakır’ın köşesinde aktardığına göre, araç muayene ücretlerine yüzde 60 oranında bir zam yapılması bekleniyor.

Veri Hazırlama, Teknisyen, İmam ve Sağlık Lisansiyerleri Teşvik Ek Ödemeleri! Eylül 2023!

Veri Hazırlama, Teknisyen, İmam ve Sağlık Lisansiyerleri Teşvik Ek Ödemeleri! Eylül 2023!

%60 ZAM İDDİALARI YOĞUN ŞEKİLDE DİLE GETİRİLİYOR

2024 yılına dair hazırlıklar devam ederken, yeniden değerleme oranlarının ne olacağı büyük bir merak konusu haline geldi. Her yıl ekim ayı sonu itibarıyla yurtiçi üretici fiyat endeksinin (Yİ-ÜFE) son on iki aylık ortalamasında bir önceki döneme göre meydana gelen artış, izleyen yılda uygulanacak yeniden değerleme oranını belirliyor. 2023 yılının sonuna doğru Yİ-ÜFE’nin artış gösterdiği ve yüzde 60 civarında bir oranın oluştuğu iddiaları, araç muayenesi ücretlerini etkileyebilecek gibi görünüyor.

ZAM ORANI HENÜZ NETLEŞMİŞ DEĞİL

Ancak tam olarak ne kadar bir zam yapılacağı henüz net değil ve söz konusu zammın 2024 yılının başlarında çeşitli vergi, ceza, harç ve ücretlere nasıl yansıyacağı da belirsizliğini koruyor. Zammın boyutu, Ekim 2023 enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından netleşecek.

Başa dön tuşu