Bitcoin Fiyatını %10 Artırmak için 1900 BTC’lik Alım Yeterli!

Bir borsadaki büyük bir alış ve satış domino tesirine neden oluyor ve direkt başka borsalardaki fiyatları da etkiliyor. Bu domino tesiri Bitcoin’in ortalama fiyatının değerli ölçüde aşağı yahut üst taraflı hareket etmesine neden oluyor.

Yakın vakitte evvel kripto para borsasında bu tesirin bir örneği görüldü. Bitstamp’teki 2000 BTC’lik bir satış Bitcoin fiyatının 8.000 dolar civarından yaklaşık yüzde 25 düşmesine neden olmuştu. Bitstamp’teki satış BitMEX’i de etkilemiş 200 milyon doları aşan Bitcoin mukavelelerinin tasfiyesi gerçekleşmişti. BitMEX’deki bu hareketlilik fiyat bilgisinin Bitstamp’ten sağlanmasından kaynaklanmıştı.

Bitcoinity.org, Bitcoin fiyatını yüzde 0,1’den yüzde 10’a kadar varan oranlarda aşağı yahut üst istikametli hareket ettirebilmek için gereken Bitcoin ölçüsünü gösteriyor.

Verilere nazaran, Bitfinex’te Bitcoin fiyatını yüzde 10 oranında artırmak için 1900 BTC’lik bir alım kâfi oluyor. Fiyatı yüzde 10 oranında aşağı taraflı hareket ettirmek için ise yaklaşık 4482 BTC’lik bir satış gerekiyor.

Gemini yahut Bitstamp üzere düşük likiditeli borsalarda fiyatı aşağı yahut üst istikametli hareket ettirmek için daha az ölçüde Bitcoin kâfi oluyor. Örneğin, Bitstamp’te Bitcoin fiyatını yüzde 10 oranında üst istikametli hareket ettirmek için gerekli olan Bitcoin ölçüsü 1113.

Veriler sadece Bitcoin’in direkt dolar ile süreç gördüğü büyük borsaları kapsıyor.

Haber İçeriği: Bitcoin Fiyatını %10 Artırmak için 1900 BTC’lik Alım Yeterli!

Başa dön tuşu