Bu Hafta Hangi Yatırım Kazandıracak? Uzman İsim Açıkladı!

Son dönemde doların yatırımcıları etkileyen bir yükseliş trendine girmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Memiş, küresel olarak FED’in faiz artırımının sonuna gelindiği düşüncesinin etkisiyle doların değer kaybettiğini ifade etti. TL karşısında ise doların değer kazanmaya devam ettiğini belirten uzman, bu durumu nasıl değerlendirdiğini detaylı bir şekilde paylaştı.

Memiş’in analizlerine göre, bu hafta borsa yatırımcıları için oldukça kazançlı geçecek. Ancak, dikkatli olunması gereken bir dönemde olduğumuzu belirten uzman, piyasalardaki gelişmeleri yakından takip etmenin önemine vurgu yaptı.

İslam Memiş’ten kazandıracak açıklaması!

Ek MTV 2. Taksiti Bu Ay Sonuna Kadar Ödenecek

Ek MTV 2. Taksiti Bu Ay Sonuna Kadar Ödenecek

Altın ve para piyasa uzmanı İslam Memiş, son açıklamalarında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK) Kasım ayı faiz kararının perşembe günü saat 14.00’te açıklanacağını belirtti. Memiş, beklentisinin TCMB’den 250 baz puanlık bir faiz artışı olduğunu dile getirerek, faiz kararı sonrasında döviz kurları, altın ve gümüş fiyatlarında hafif gerileme, borsada ise yükseliş öngördü.

“Döviz ve altın değil, bu hafta borsa değer kazanır” ifadesini kullanan Memiş, dolar yatırımcılarına ve dövizle iş yapanlara seslenerek, “Dolar/TL kurunda yol haritamız aynı, 29,70 lira seviyesi kapanış, 2024’te zirve 45 lira. Döviz ile ticaret yapanlar ona göre karar vermeli” dedi.

Altında alım fırsatı devam ediyor!

Altın hakkında da önemli detaylara dikkat çeken Altın ve para piyasa uzmanı İslam Memiş, “1.850-1.875 lira aralığını takip edeceğim. Bu hafta yine alım fırsatı verir” “1.850 liradan 2 bin liraya giden bir yolculuğa hazırlanın” diyen İslam Memiş, “2024’de ilk hedefim 2 bin 500, devamında 2 bin 700 lira” “Dolar karşısındaki her şeyden (altın, gümüş, euro, sterlin, bitcoin) alım için korkmam. Sepete eşit şekilde koyar beklerdim” ifadeleri ile altındaki değerin 2024 yılında çok daha fazla artacağına dikkat çekti ve alım fırsatları ile tavsiyelerde bulundu.

Başa dön tuşu