Büyük Dram: Satın Aldığı 200 Bitcoin’i Unuttu

Kripto para dalının tahminen de en enteresan bahislerinden birisi de geçmiş periyotta adeta ‘çerez parası’ diyebileceğimiz ölçülere alınan yüksek sayıdaki Bitcoin’ler ve şimdiki akıbetleri.

Birçok kişi, önder kripto para ünitesi bu kadar bilinmezken vaktiyle çok ufak ölçülere önemli sayıda Bitcoin satın almıştı. Bunu amiyane tabirle ‘alıp bir kenara koyan ve unutanlar’ ise şu anda sahiden büyük bir servet sahibi haline geldi.

Ancak bu açıda farklı ve berbat öyküler de görmek mümkün. Onlardan birisi de ABD vatandaşı olan bir kripto para yatırımcısı. 2011 yılında Bitcoin alan ve toplamda 200 adet BTC sahibi olan bir yatırımcı, o periyot için 15 dolardan aldığı Bitcoin’ler için toplamda yalnızca 3000 dolar üzere komik bir sayı ödemişti.

Daha sonra bu Bitcoin’leri gerçek manada unutan isim, sonrasında ise 2017 yılında bu yatırımını hatırlamış. Daha sonra aldığı Bitcoinlerin peşine düşen yatırımcı, Bitcoinleri aldığı borsanın ise kepenk kapattığını öğrenmiş.

Konuyla ilgili bir dava açan ismin, şu an için bir kazanımı yok. Borsanın ismi ise Trade Hill. Mevzuyla ilgili CEO’ya bir dava açan yatırımcı şu an için toplamda 2 milyon dolarlık bir ziyana sahip. Gelecekte neler olacağı ise merak konusu haline geldi.

Büyük Dram: Satın Aldığı 200 Bitcoin’i Unuttu yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu