FED, Facebook’un Kripto Parası Libra için Çıtayı Yüksek Tutuyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Federal Rezervi, Facebook’un kripto parası Libra’yı yakından takip ediyor ve düzenlemeler bakımından beklentilerini yüksek tutacak üzere görünüyor.

FED Lideri Jerome Powell, katıldığı bir forumda Libra’nın potansiyelini göz önüne aldıklarında, düzenleyici bir bakış açısıyla tüketicinin korunması için standartların çok yüksek olmasını beklediklerini söyledi.

Ayrıca Powell, Libra’yı denetleme yetkisinin birkaç kurumda olacağını, lakin büyük resme dikkatli bir biçimde bakacaklarını söyledi.

Powell, global dijital para ünitesi ile ilgili tasalarını lisana getiren öteki ABD yetkililerine ve Avrupa’daki yetkililerden gelen davetleri yakından takip ederek kripto paralarla ilgili bir inceleme davetinde bulundu.

Facebook’un kripto parası duyurulduğu günden bu yana tenkitlerin amacında. Beşerler toplumsal medya devinin kullanıcı datalarını nasıl koruyacağı konusunda tedirginler. ABD Temsilciler Meclisi’nin finansal hizmetler komitesi lideri Maxine Waters, geçtiğimiz hafta Facebook’a seslenmiş, ABD Kongresi ve düzenleyici incelemelerinin tamamlanacağı güne kadar kadar kripto para projesinin geliştirmesini durdurma davetinde bulunmuştu.

Haber İçeriği: FED, Facebook’un Kripto Parası Libra için Çıtayı Yüksek Tutuyor

Başa dön tuşu