IMF Yöneticisinden Libra Çağrısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) global düzenleyicilere, dikkatlerini çekmek ve Facebook (NASDAQ:FB) Libra için uygun düzenlemeleri yapmak için davette bulundu.

IMF’nin baş ekonomisti Gita Gopinath, 17 Temmuz’da Reuters’a birtakım açıklamalar yaptı. Global düzenleyicileri, gelişiminin birinci etaplarında olan Facebook’un kripto para projesine önemli dikkat göstermeye çağırdı. Gopinath, global finansal düzenleyicilerin gerekli tedbirleri almak için geç kalmadıklarından emin olmaları ve derhal harekete geçmeleri gerektiğini vurguladı.

Gopinath, bilgi kapalılığı, tüketicinin korunması ve dolandırıcılık üzere tasalar de dahil olmak üzere, stabilcoin ile alakalı ana riskleri ana çizgileriyle açıkladı. Yeniden de, IMF ekonomisti Libra ünitesinin finansal iştiraki artırmaya yardımcı olabileceğini belirtti.

Gopinath’ın görüşleri, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde Libra ile bir oturum yapılırken geldi. Hem Saray hem de Senatodaki milletvekilleri, Facebook’un data saklılığı ve tüketicinin korunması konusundaki geçmiş davranışlarını eleştirdi.

Düzenleyiciler Libra’nın Risklerini Zati Kıymetlendiriyor Bu ortada, bir dizi global yargı alanı Libra ile ilgili telaşlarını lisana getirdi. Ve piyasaya çıkması yaklaşmakta olan parayı araştırmaya başladı. Japon makamlar son vakitlerde Libra’nın para siyaseti ve finansal istikrar üzerindeki tesirine ait bir araştırma başlattılar.

Önceden, Hindistan’ın yetkilileri hükümetin özel bir kripto para ünitesinde hoşgörülü olmayacağını tez ediyordu. 8 Temmuz’da, Çin’in merkez bankası ülkenin mali sistemi için risk teşkil edebileceğinden Facebook Libra karşısında kendi dijital para ünitesini geliştirmeye başladığını duyurdu.

Diğer yetkililer daha az kuşkucu davrandı. İngiltere Merkez Bankası yöneticisi Mark Carney geçtiğimiz günlerde, projenin muhtemel olumsuz taraflarına karşın Facebook’un Libra ile çözmeye çalıştığı sıkıntıları kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

The post IMF Yöneticisinden Libra Daveti appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu