Japonya Merkezli Borsa Çalınan Fonları Geri Ödeyecek

Japonya merkezli kripto para borsası Bitpoint, yaşadığı hack saldırısının akabinde güç günler geçiriyor. Daha evvel de birçok Japon borsasının geçtiği yoldan geçen ve hack saldırısına maruz kalan borsanın yaklaşık elli bin müşterisi şu anda mağdur durumda ve Bitpoint’ten yapılan açıklamada bu müşterilerin fonlarının yerine konacağı söz edildi.

Bilindiği üzere Japonya’da Coincheck borsasından geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 500 milyon dolarlık koin çalınmış ve bu olayın akabinde Japon Finansal Hizmetler Ajansı FSA, kripto para borsalarına gelişmiş kural bütünlerini içeren bir düzenleme sunmuştu. Lakin görünüşe nazaran bu da deva olmadı ve Bitponit’te yaşanan akın sonucunda 32 milyon dolarlık kripto para çalındı.

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarının karşısına çıkan yetkililer yaşanan hack saldırısından ötürü özür diledi ve hayli üzgün olduklarını söyledi.

Borsa yetkilileri, ilgili atak sonucu mağdur olan şahısların kripto para cinsinden varlıklarının ise tıpkı oranda yerine konacağını tabir etti.

Bu tarafıyla yaşanan akın da epeyce enteresan bir hal almış oldu. Bilindiği üzere daha evvel yaşanan akınlar sonucu borsalar fonları prestiji para cinsinden ödüyordu. Lakin Bitpoint, direkt olarak çalınan kripto paraları yerine koyacağını duyuyarak enteresan bir atılım yapmış oldu.

Japonya Merkezli Borsa Çalınan Fonları Geri Ödeyecek yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu