Kamu İşçisi Aralık Tediyesi ne kadar oldu? 18 Aralık’ta yatacak Tediye tutarı!

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olması muhtemel yüzde 30 ile yüzde 33 arasındaki zam oranlarına göre kamu işçilerinin yeni maaşlarını ve tediye ödemelerini aşağıda örneklerle inceledik.

Kamu işçilerine bu yılın son Tediye ödemesi Aralık ayında gerçekleşecek. Yapılacak Tediye ödemesi, yüzde 27 vergi dilimine göre hesaplanacak.

ARALIK TEDİYE ÖDEME TUTARI

18 Aralık’ta kamu işçilerine yatacak olan Tediye, 6 bin 643 TL 17 kuruş olarak belirlendi. Bu hesaplama, 833 TL yevmiyesi olan kamu işçilerinin yevmiyelerine göre yapılmıştır. Ancak, bes kesintisi, icra kesintisi gibi faktörler bu rakamı düşürebilir, bu nedenle bireysel durumlara göre değişiklik gösterebilir.

KAMU İŞÇİSİ TEDİYE 2024!

Ayrıca, 2024 yılında Ocak ayında işçilere yapılacak zam nedeniyle, Ocak ayındaki 2024 yılı ilk tediyesinin yüzde 15 vergi dilimine göre yaklaşık olarak 10 bin TL civarında olması beklenmektedir. Ancak, bu rakam da yine bireysel durumlar, kesintiler ve vergi dilimine göre değişiklik gösterebilir. 

ÖRNEK MAAŞ HESAPLAMASI

Büyükşehirlerde, küçükşehirlerde görev yapan güvenlik, temizlik ve bilgi işlem personellerinin 2024 yılı Ocak ayı zamlı maaşlarının hesaplamalarını detaylı bir şekilde ele aldık. 

YÜZDE 30 YADA 33 ZAM OLURSA

2024 Ocak ayı için tahmini olarak hesaplanan 30 günlük maaş, yol yardımı, yemek yardımı, sosyal yardım, iş primi, gece zammı, giyim yardımı, ek ödeme ve 30 günlük ikramiye tahmini rakamlarını sizler için detaylı bir şekilde ele aldık. 

kamu-iscisi-maaslari

Ziraat Bankası Eski Genel Müdürü, 2024 Memur Emeklisi Ocak Zam Oranını Açıkladı!

Ziraat Bankası Eski Genel Müdürü, 2024 Memur Emeklisi Ocak Zam Oranını Açıkladı!

Bu hesaplamalar, 1 Ocak itibarıyla uygulanması muhtemel yüzde 30 ile yüzde 33 arasındaki zam oranlarına dayanmaktadır.

Başa dön tuşu