Twitter’da En Çok Kripto Para Tartışan Ülkelerden Biri Türkiye

Dünyadaki Bitcoin tweet’lerinin yaklaşık % 40’ını oluşturan ABD, Twitter üzerinden büyük çapta kripto para ve Bitcoin tartışıyor. Temmuz’da, kripto bilgileri ve altyapı sağlayıcısı The TIE tarafından yeni bir tweetter araştırması yayınlandı. TIE datalarına nazaran toplam Bitcoin tweet’lerinin % 38.9’u ABD’den geliyor. Öteki bir % 10.5’luk kesim ise İngiltere’den geliyor. Twitter Bitcoin tartışması yapan birinci beş ülke ABD, İngiltere, Kanada, Türkiye ve Hindistan.

Sosyal medya hassaslığının ne kadar olumlu olduğuna dair bir tahlil yapan TIE sırasıyla Peru, Malezya, Endonezya, Vietnam ve İtalya’nın kripto iletilerinde ortalama olarak en olumlu karşılığı verdiğini gösterdi.

Olumsuz sonuçlara gelince, Maduro’nun çıkardığı ve tartışmalara neden olan Pegged Petro’ya mesken sahipliği yapan Venezuela, en olumsuz Bitcoin tweet’lerinin % 62’sine sahip. Meksika, Estonya, Brezilya ve İrlanda, FUD’ya dayanan toplumsal medya hassaslığının listesini tamamladı.

Bununla birlikte, global olarak Bitcoin tweet’lerinin % 59,8’i müspet bildiriler içeriyor. ABD’de olumlu iletiler ise % 61,5 civarında.

TIE, Facebook (NASDAQ:FB) Libra’yı değerlendirmeye yönelik olarak da bir kadro araştırmalar yaptı. Başlangıçtaki olumlu fikirlere karşın, global paraya tahsis edilen tweet’lerin % 54,8’inin artık olumsuz olduğunu tespit etti. Libra tweetlerinin en olumlu olduğu yer ise İngiltere olarak saptandı. Buna karşılık Fransa’da ve ABD’de değerli ölçüde olumsuz olduğu söyleniyor.

Üçüncü kripto para Chainlink (LINK) hakkında atılan tweetler tahlil edildiğinde en çok tartışan ülke yeniden ABD oluyor. Tüm LINK tweet’lerinin % 53’ü ABD’den atılıyor. ABD’yi ise Avustralya, Kanada ve Danimarka izliyor.

Son vakitlerde bildirildiği üzere, Google (NASDAQ:GOOGL) Trends’in arama analitiği kaynağından Haziran ayının sonundaki datalar, “bitcoin” (BTC) internet erişiminin 17 ayın en yüksek düzeyine ulaştığını ortaya koydu.

Google’da Bitcoin’e olan ilginin coğrafik olarak dağılımı, 29 Haziran’a kadar süren 7 gün boyunca araştırıldı. Bu sonuca nazaran en çok Bitcoin aratılan yerler Brezilya’daki São José dos Campos ve Amerika’daki Silikon Vadisi.

The post Twitter’da En Çok Kripto Para Tartışan Ülkelerden Biri Türkiye appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu