ABD Temsilciler Meclisi, dijital varlıklara odaklı yeni bir alt komite oluşturuyor

ABD Temsilciler Meclisinin Kongre üyesi Patrick McHenry’nin Perşembe günü yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçi Parti’nin denetimi altındaki birinci adımlarından biri olarak dijital varlıklara odaklanan yeni bir kongre alt komitesi oluşturduğunu söyledi.

Meclis Mali Hizmetler Komitesi altında faaliyet gösterecek olan bu komite dijital varlıklar, finansal teknoloji ve kapsayıcılık alt komitesi ABD’de bilhassa dijital varlıklara odaklanan birinci komite olma özelliğini taşıyacak.

Perşembe günü yapılan basın açıklamasına nazaran yeni alt komite, federal düzenleyicilere dijital para üniteleri konusunda kurallar sağlayacak ve finansal teknolojiyi teşvik edecek. Bu komite finansal teknolojiyi teşvik ederken bölümdeki çeşitliliği ve iştiraki güçlendirmek için de siyasetler geliştirecek.

Dijital varlıklara odaklanan komitenin lideri French Hill olacak

Kripto para birimine odaklanan alt komiteye ABD Merkez Bankası Dijital Para Ünitesini keşfetme eforlarına öncülük etmesiyle tanınan Cumhuriyetçi Kongre Üyesi French Hill başkanlık ediyor olacak.

Başkan Hill’in mevzuyla ilgili açıklaması şu biçimde:

ABD Temsilciler Meclisinin yeni alt komitesinin oluşumu, Bahamalar merkezli kripto borsası FTX’in milyarlarca dolarlık çöküşünün akabinde açılan Meclis Finansal Hizmetler Komitesi soruşturmasının takibinde açıklandı. Komitenin yeni lideri McHenry, Menkul Değerler ve Borsa Komitesinin kriptodaki makus oyunculara karşı gereğince şey yapmadığını lisana getirdi.

Bu soruşturma, milletvekillerinin FTX’in çöküşünün akabinde algılanan yasal düzenleyici eksiklikleri gidermek için ABD’deki yasama faaliyetlerinin ağır telaşının ortasında gerçekleştirildi. Aralık ayında Senatör Elizabeth Warren, ABD kripto işletmelerinin kara para aklamayı önlemek için bankalarla, müşterileri ile ilgili kimi yeni kurallara uymasını gerektiren yeni bir yasa tasarısı çıkarmıştı.

Bu makale birinci olarak Paranfil üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu